Hello & Welcome to our community. Is this your first visit? Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Hardcore Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    141
    Likes (Received)
    2

    thumbs up HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Hello! I`ve fighting with "freeze" in years,and now with my SCF files I`ve noticed,that when the "freez" appears,Dataserver has gone to "Standby Mode". I`ve NOT solved how to make it back in Active mode automaticly (I`ve 25+ online now,and sometimes it returns to Active mode,but when you have lower,well,then no.) but I`ve a solution how to fix it.

    So if it freezes becouse of Dataserver,you should do the following.

    1. Most of the servers are useing "Mu Server Start Up" by SkyTeam. And there automaticly is Dataserver 1 and 2,sometimes 3.
    As Dataserver 1 is resposible for Gameserver (Not _CS) it should be now removed from MuServerStarUp. Do that. :)

    2. Create a file named whatever... (I have restart) and make it .bat extension. - so it`s restart.bat AND PUT IT IN DATASERVER FOLDER!

    3. Right click and select "Edit"

    4. Now add this:

    taskkill /F /IM DataServer.exe
    start C:\MuOnline\DataServer\DataServer.exe

    The "C:\MuOnline\DataServer\DataServer.exe" can be different for you! Like D:\MuServer\DataServer\Dataserver.exe or something like that. Just create a path to Dataserver.exe!

    Now launch the "restart.bat" and if your dataserver is running,it should turn off and start again automaticly!

    It`s the question now - How to make it run automaticly after some time,so you won`t have to do it manualy? (This is for Windows XP,try to find the same thing in Windows 7 e.t.c)

    1. Start - Programms - Accesories - System tools - Scheduled Tasks
    2. Add scheduled task
    3. Under "Run" find the "restart.bat" file and select it!
    4. In "Start In" write: C:\MuOnline\DataServer (as in my case)
    5. Go to Schedule and select advanced.
    6. Mark "Start Date" as today some time...
    7. Check "Repeat Task" and select the hours or minutes as you want. I have every 30 minutes.
    8. Check "Duration" and make it 999999 hours.
    9. Press Ok. Then make it "Daily" and Schedule task every 1 day.
    10. Go back to "Task" and check "Enabled"
    11. Press ok and now the dataserver should restart every 30 minutes (in my server),or your specified time.

    Some may say,that it could cause item loss... Well,my server is running for 1 month,and there hasn`t been any reports about that.

    Sorry for my bad English,I hope you understand! Have a nice day!

    Ralpyy

  2. #2
    Member Artys's Avatar

    Rank
    Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    38
    Likes (Received)
    1

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Thanks for the guide! ;) Yeah, items are not dissapearing, but i guess, it depends on usage. Anyway thanks :)

  3. #3
    Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    45
    Likes (Received)
    0

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Hey , bro its ok when Restart.bat run my data server says' close program?
    [Only registered and activated users can see links. ]

  4. #4
    Hardcore Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    141
    Likes (Received)
    2

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Well it should just turn off and start again with no errors,if you put it in DataServer folder!

  5. #5
    Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    45
    Likes (Received)
    0

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    i did it 2x but it always close program , but my server is running ok . im in game now . when i click restart .bat nothing happens on my server i think its is worked?

  6. #6
    Hardcore Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    141
    Likes (Received)
    2

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Nothing should happen! Players isn`t going to see it! They mustn`t... :D Just Dataserver restarts,and there`s no freez! :)

  7. #7
    Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    45
    Likes (Received)
    0

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    I got alots of error , later ill send a screenies , when i open my remote i got alot of errors
    data server did not run by herself

  8. #8
    Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    45
    Likes (Received)
    0

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    When i open my Remote Dekstop , i Got alot of errors
    [Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ][Only registered and activated users can see links. ]

  9. #9
    Hardcore Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    141
    Likes (Received)
    2

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    whoah. Oo

    Well... I haven`t had that problems.

    You shure,that restart.bat is in Dataserver folder? And did you eddited the restart.bat with your path to Dataserver?

  10. #10
    Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    45
    Likes (Received)
    0

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Quote Originally Posted by Ralpyy View Post
    whoah. Oo

    Well... I haven`t had that problems.

    You shure,that restart.bat is in Dataserver folder? And did you eddited the restart.bat with your path to Dataserver?
    Wow you are great man , i for got to change the task kill to my path hahaha thankyou man

  11. #11
    Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    45
    Likes (Received)
    0

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    [Only registered and activated users can see links. ]

    can you check if im wrong . ? or not for my schedule

  12. #12
    Hardcore Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    141
    Likes (Received)
    2

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Quote Originally Posted by clientwh View Post
    [Only registered and activated users can see links. ]

    can you check if im wrong . ? or not for my schedule
    I haven`t got exactly that kind of log,but yes. It`s fine,and it should restart every 30 minutes! :) Test it and please give your feedback!

  13. #13
    Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    45
    Likes (Received)
    0

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Quote Originally Posted by Ralpyy View Post
    I haven`t got exactly that kind of log,but yes. It`s fine,and it should restart every 30 minutes! :) Test it and please give your feedback!
    Okay ill test this for 2days if my server not freeze . ill give u a BIG BIG . thankyou :)
    for now thankyou !

  14. #14
    Hardcore Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    141
    Likes (Received)
    2

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    Quote Originally Posted by clientwh View Post
    Okay ill test this for 2days if my server not freeze . ill give u a BIG BIG . thankyou :)
    for now thankyou !
    You still will get freez! But it`s just that,the dataserver restarts.. Sometimes it could be,that DS restarted and in 5 min there`s freez. So players won`t be able to connect 25 more minutes! ;)

  15. #15
    Member

    Rank
    Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    45
    Likes (Received)
    0

    Re: HOT! How to fix "Freeze" in your MuOnline server? [Working]

    waaaaa.. ? i still got problem about restart

    When i open my Remote Dekstop , i Got alot of errors

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

HostKey
Sponsored by HostKey , secured by Incapsula and mods by DBTech.
All times are GMT +1. The time now is 06:40 AM.
Powered by vBulletin® Copyright , Jelsoft Enterprises Ltd.