About chat/trade akkan with human

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Account Upgraded | Title Enabled! RonaldinhoR9 is offline
    True MemberRank
    Jan 2009 Join Date
    402Posts

    About chat/trade akkan with human


    RaGEZONE Recommends

    RaGEZONE Recommends

    Hello all!
    Anyone know how to change the trade/chat system between humans and akkans? Normal way, akkans cant trade/chat with humans. How to enable this? Someone can help?


  2. #2
    Registered Kid Buu is offline
    MemberRank
    Jul 2014 Join Date
    18Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    If I were you I would look at how GM's can accomplish this task and then do the same for normal players.

    Probably a simple assembly change ;)

  3. #3
    Account Upgraded | Title Enabled! RonaldinhoR9 is offline
    True MemberRank
    Jan 2009 Join Date
    402Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    Sure that is a simple assembly change..but, what address?

  4. #4
    Registered Kid Buu is offline
    MemberRank
    Jul 2014 Join Date
    18Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    So what you're really asking for is for someone to do the entire thing for you...? I just gave you a set of usable instructions... If you try and use some common sense you should be able to do it yourself. Make sure the exe is unpacked also -.-.

  5. #5
    Account Upgraded | Title Enabled! RonaldinhoR9 is offline
    True MemberRank
    Jan 2009 Join Date
    402Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    Im not asking to anyone do it for me....I just asking, if someone already did this change...And if the guy is a good guy, can share your knowledge with all, like a lot of other guys that contribute with this forum. Do you know the meaning of a RELEASE/HELP/ and other forums?...If not a good guy, sure he will keep like a "secret".... To start all, if Alphaest, was a bad guy, we will never KNOW what ryl coder is..and a lot of other things...He release rmap, and rsec already....

    Some examples of guys that contributed a lot with RYL community:
    rSec 3.0 - RYL Server Security Software
    ROW Client & Files Reupload
    LiteFlashRYL Test
    [Release] RYL v1700 PvP Zone 13+Client.EXE
    Open G gems
    WOW Web Copy By BuAs
    And so many others...
    Last edited by RonaldinhoR9; 12-03-16 at 05:50 PM.

  6. #6
    Registered Kid Buu is offline
    MemberRank
    Jul 2014 Join Date
    18Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    That's not what I'm saying. Helping is good, I just helped you. But you seem to not want to try and do it yourself. I gave you enough information for you to figure out how to do it, maybe even learn a few things so you don't need to ask questions like this...

    Not sure why you brought up that fact at all. Anyways, I gave you what you need. It's up to you to use the information I gave you or just refuse (as you're doing now) to accept it and continue waiting for something that more than likely someone won't just give you.

  7. #7
    Account Upgraded | Title Enabled! RonaldinhoR9 is offline
    True MemberRank
    Jan 2009 Join Date
    402Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    I know Kid Buu, any kind of help is always good...But srry, im not pro in assembly...And btw, what do you mean with "GM's can accomplish this task "
    ? And you mean that is an easy assembly in client.exe, or gameserver.exe?

  8. #8
    Registered sdprust is offline
    MemberRank
    May 2012 Join Date
    21Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    :D
    Bro, he meant GMs can talk to both akkans and human using /cz command, right?
    So, with that in mind, you can look at the assembly (which I'm not good at it too, so I'm not keeping it secret from you) and observing, studying how the /cz command works, you can figure out how to implemente it on /c or /e).

    But remeber, not saying exactly what you expect didn't mean keeping it secret, maybe he just didn't do it by himself, but he understand how it can be done and is explaining it to you.

    Ps: It is probably on gameserver.

  9. #9
    Registered Kid Buu is offline
    MemberRank
    Jul 2014 Join Date
    18Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    Correct. I am not so sure that it is on the game server. (With most logic, it should be on Game Server)..


    However, what more than likely happens is the server sends ALL chat to EVERYONE. Then the client decides if the message should be seen or not based on the current characters race. This makes the server have to do one less check....

    Personally I'd check the Client.exe first.

  10. #10
    Registered Rafaeel Nowiik is offline
    MemberRank
    Dec 2012 Join Date
    venezuelaLocation
    13Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    bro for it need edit db right ?

  11. #11
    Registered sdprust is offline
    MemberRank
    May 2012 Join Date
    21Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    If by DB you meant Database, the answer is No.
    And as KidBuu has brought up, it makes more sense to be on Client.
    So, on Client, I would look for something like this (in high-tier language):
    Code:
    if (ReceivedUDP.Command == "/cz") 
          print(ReceivedUDP.Message); // because doesn't matter who is receiving, it will broadcast in any way.
    if (ReceivedUDP.Command == "/e")
    {
          if (ReceivedUDP.Nation == Client.Nation)
                print(ReceivedUDP.Message);
    }
    // ReceivedUDP would be a struct containing data sent by gameserver.
    If I found something like this, I would just remove that Nation check condition and all messages using /e command would be broadcasted to both nations, like on /cz command.

    The problem is, how to look for something like that in assembly? I have no idea, yet... :D

  12. #12
    Registered Kid Buu is offline
    MemberRank
    Jul 2014 Join Date
    18Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    Searching for the string "cz" or "/cz" is a start...

  13. #13
    Can't touch this! xIRCd is offline
    True MemberRank
    Jul 2008 Join Date
    Balik PulauLocation
    1,337Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    Yup. Enabling or Disabling is in the Client.exe. I am preety sure that it just need to be olly .. ^^


  14. #14
    Can't touch this! xIRCd is offline
    True MemberRank
    Jul 2008 Join Date
    Balik PulauLocation
    1,337Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    You mean by me? :O


  15. #15
    Registered Rafaeel Nowiik is offline
    MemberRank
    Dec 2012 Join Date
    venezuelaLocation
    13Posts

    Re: About chat/trade akkan with human

    kaito scamer :c




Page 1 of 2 12 LastLast

Advertisement