furnidata translator

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member Tafelglotzer is online now
    MemberRank
    Jan 2017 Join Date
    SwitzerlandLocation
    26Posts

    furnidata translator


    RaGEZONE Recommends

    RaGEZONE Recommends

    A script that translates your furnidata with the language from another furnidata.
    Only works for the new furnidata with the XML format.

    How it works
    Compares the furnidata with the "classname" attribute (swf name)
    When the other furnidata has the same entry it replaces the <name> and <description> tags with the new language. The ids, height, lenght etc. of the translated furni gets not replaced.

    Setup
    Extract the zip in your htdocs/wwwroot and replace this two files:

    furnidata.xml
    -> your own furnidata.xml
    translate.xml -> the furnidata.xml with the language you want -> rename it to translate.xml

    Then open translator.php in your browser.

    Example:
    If you want to translate an english furnidata.xml to german you would to like this:

    Download any german furnidata.xml from habbo.de or a german retro hotel.
    So for example: www.habbo.de/gamedata/furnidata_xml/1 -> CTRL+S to save the file -> rename to translate.xml

    Then just open translator.php in the browser.

    If you have any questions leave a comment
    Attached Files Attached Files



  2. #2
    Ultimate Member spreedblood is offline
    MemberRank
    May 2014 Join Date
    163Posts

    Re: furnidata translator

    Lol? If you have the other furnidata translated... why would you translate the xml to a language that you already have? Wtf? Is it only me missing the point lol?

    Skickat från min FRD-L09 via Tapatalk

  3. #3
    Member Tafelglotzer is online now
    MemberRank
    Jan 2017 Join Date
    SwitzerlandLocation
    26Posts

    Re: furnidata translator

    Because the IDs of the furnis are different.


  4. #4
    Death from above! The General is offline
    The OmegaRank
    Aug 2011 Join Date
    8,905Posts

    Re: furnidata translator

    Quote Originally Posted by spreedblood View Post
    Lol? If you have the other furnidata translated... why would you translate the xml to a language that you already have? Wtf? Is it only me missing the point lol?

    Skickat från min FRD-L09 via Tapatalk
    Because sometimes people release a catalog and then the sprite IDs are different or mixed up. Say you've downloaded a catalog from RZ but your hotel is Spanish and your old furnidata is incompatible, this way you can quickly translate everything without too much hassle.
    If you are using Arcturus, contact me
    Skype: wesley.jabbo
    Discord: TheGeneral#0063

  5. #5
    Ultimate Member spreedblood is offline
    MemberRank
    May 2014 Join Date
    163Posts

    Re: furnidata translator

    Thanks for clarifying :) (This would be useful for arcturus during 1.4.0 when the standard cata required dutch furnidata).
    ONTOPIC: Cool release then now that I understand why it's needed. :)

  6. #6
    Member mamezone is offline
    MemberRank
    May 2014 Join Date
    36Posts

    Re: furnidata translator

    dont works for me

    so... shows "Finished"
    but i give the same results... not translate nothing.. :/
    renames everywhere

  7. #7
    Member Tafelglotzer is online now
    MemberRank
    Jan 2017 Join Date
    SwitzerlandLocation
    26Posts

    Re: furnidata translator

    Quote Originally Posted by mamezone View Post
    dont works for me

    so... shows "Finished"
    but i give the same results... not translate nothing.. :/
    Probably because the script dont have write permission on the furnidata.xml file.

    To check it, set "display_errors" + "display_startup_errors" in translator.php to true and try again. You now should see the error.
    Last edited by Tafelglotzer; 14-07-17 at 07:39 PM.


  8. #8
    Registered Lex is offline
    MemberRank
    Dec 2016 Join Date
    21Posts

    Re: furnidata translator

    Thanks for this release, I was searching for this a long time!




Advertisement