STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
  1. #16
    Newbie tsanikun is offline
    MemberRank
    Jul 2020 Join Date
    2Posts

    sad Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)
    Quote Originally Posted by Newworld3016 View Post
    Ay1ef do you have new cdgameshell Plugins ? I being working. On this game and Translate for Couple months I have all the {'map ‘monster’quest’npc’item'pet'} already translate to English just missing friend system and player shop system. Is missing from the plugins is you have them can you sell it. To me ?


    Attachment 167204Attachment 167203Attachment 167202

    that is so cool,man i missed this game,wish someone make it private server.me and my bois will loved it so much..

  2. #17
    Newbie Gokil182 is offline
    MemberRank
    Jan 2021 Join Date
    4Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Hey can help editing npc name and how to add mob

  3. #18
    Registered Doraemon is offline
    MemberRank
    Jan 2021 Join Date
    11Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Hi everyone,

    I created a discord group for the SGO development community.
    https://discord.gg/RM6TZraHBK


    Here you can communicate with other developers and even share your ideas.

    I started researching SGO in 2012, and I basically encountered all possible problems.

    If you are interested in becoming an SGO developer, I am happy to provide suggestions for the problems you encounter, but will not provide answers directly, you need to solve the problems you encounter by yourself.

    I have basically figured out how to create and modify all the game and server files, but I will not share them.

    When you join this community, you can get a server side that has repaired all monsters spawn, correct routes of maps.


    And here is the discord of the server i host, which has been running for more than 5 years.
    But this is a Chinese server, so it is probably not suitable for you who appear on this forum.
    https://discord.gg/WKSu4H8
    https://forum.doraforum.com/

  4. #19
    Member ay1ef is offline
    MemberRank
    Apr 2010 Join Date
    51Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    @Doraemon

    sorry we better discuss in this forum only

    anyone need server and client etc you can download

    https://drive.google.com/drive/u/2/f...1KE9-wvV7rXJPP
    @Gokil182

    for edit npc use ultra hex

    32 bit mirror link + crack

    64 bit mirror link + crack

    maybe any member + staff can help for edit npc, I don't really understand hex edit....i try to play this game and find many bugs like stuck in map, no enemy spawn in map etc...i play versi local and I am comparing star dream server
    I am From Indonesia

  5. #20
    Registered Doraemon is offline
    MemberRank
    Jan 2021 Join Date
    11Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    @ay1ef
    sure we can discuss here.

    Compare the client files is meaningless for enemy spawn, you need to take a look of the enemy.dat in Dat/Map/Mapxx.

    Here is the server side that i was repaired all monsters spawn, correct routes of maps.
    https://drive.google.com/file/d/1DAE...ew?usp=sharing
    I guess Star Dream Server is base on this version translated into English server, GM of Star Dream did tons of work to make it be English.
    If you want to research the enemy spawn, take a look on this one, i fixed the enemy spawn.
    Last edited by Doraemon; 1 Week Ago at 10:53 AM.

  6. #21
    Member ay1ef is offline
    MemberRank
    Apr 2010 Join Date
    51Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Quote Originally Posted by Doraemon View Post
    @ay1ef
    sure we can discuss here.

    Compare the client files is meaningless for enemy spawn, you need to take a look of the enemy.dat in Dat/Map/Mapxx.

    Here is the server side that i was repaired all monsters spawn, correct routes of maps.
    https://drive.google.com/file/d/1DAE...ew?usp=sharing
    I guess Star Dream Server is base on this version translated into English server, GM of Star Dream did tons of work to make it be English.
    If you want to research the enemy spawn, take a look on this one, i fixed the enemy spawn.
    thanks your share sir

    i try enemy spawn around 50-60%


    i look folder map for enemy.dat 9 folder empty enemy.dat, how to create this ? copy paster enemy.dat diferent folder and edit ?



    this picture I don't understand why the Lippo is out of place there, I tried to duplicate it with Lippo Forest
    I am From Indonesia

  7. #22
    Registered Doraemon is offline
    MemberRank
    Jan 2021 Join Date
    11Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Quote Originally Posted by ay1ef View Post
    thanks your share sir

    i try enemy spawn around 50-60%


    i look folder map for enemy.dat 9 folder empty enemy.dat, how to create this ? copy paster enemy.dat diferent folder and edit ?



    this picture I don't understand why the Lippo is out of place there, I tried to duplicate it with Lippo Forest

    some maps only have NPC.dat but enemy.dat, so that map will not spawn enemy.
    Like Map40 Newbie born point, it should not spawn enemy, so in Map40 enemy.dat is not needed.
    other maps like train station also.

    if you want to create a enemy.dat, then you need to figure out the format of enemy.dat, figure out the meaning of each byte in hexedit, then you will know how to do.
    Copy a enemy.dat from other maps can workable, but enemy will not show up on position where you expect.


    About the Lippo, i guess you are asking why ice-Blue Lippo spawn in cave but not spawn in the Forest.
    This needs to start from the history of this game.

    Stargate Online (Version one) launched at August 7th 2003 in Hong Kong, and ended at the end of 2005.
    Stargate Online (Version two) beta test start at April 2004 in Hong Kong, and ended at the end of 2012.

    Version one -> V_1
    Version two -> V_2

    V_1 is operated in Hong Kong only, any other country are Operated the V_2.
    And the server side on internet is not V_1 or V_2, it is the version was V_2 in development with some data of V_1.

    My first server is running in V_1 map and enemy setting, in V_1 setting ice-Blue Lippo is spawn in Map14.
    So it is my mistake to put V_1 setting enemy.dat to Map14 in the zip i uploaded, there may other maps also.

  8. #23
    Member ay1ef is offline
    MemberRank
    Apr 2010 Join Date
    51Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Quote Originally Posted by Doraemon View Post
    some maps only have NPC.dat but enemy.dat, so that map will not spawn enemy.
    Like Map40 Newbie born point, it should not spawn enemy, so in Map40 enemy.dat is not needed.
    other maps like train station also.

    if you want to create a enemy.dat, then you need to figure out the format of enemy.dat, figure out the meaning of each byte in hexedit, then you will know how to do.
    Copy a enemy.dat from other maps can workable, but enemy will not show up on position where you expect.


    About the Lippo, i guess you are asking why ice-Blue Lippo spawn in cave but not spawn in the Forest.
    This needs to start from the history of this game.

    Stargate Online (Version one) launched at August 7th 2003 in Hong Kong, and ended at the end of 2005.
    Stargate Online (Version two) beta test start at April 2004 in Hong Kong, and ended at the end of 2012.

    Version one -> V_1
    Version two -> V_2

    V_1 is operated in Hong Kong only, any other country are Operated the V_2.
    And the server side on internet is not V_1 or V_2, it is the version was V_2 in development with some data of V_1.

    My first server is running in V_1 map and enemy setting, in V_1 setting ice-Blue Lippo is spawn in Map14.
    So it is my mistake to put V_1 setting enemy.dat to Map14 in the zip i uploaded, there may other maps also.
    Thank you for the advice and enlightenment

    I ask for advice better for this where I start from?

    that I've done

    Starting server => okay
    Server settings like drop & exp = okay
    Translate quest & talk => 60%
    Edite NPC.dat => not done yet
    Edit enime.dat => I did a little work
    edit shop => okey

    relates to edite enemy.dat I want to ask this image


    I already understand how to change the enemy.dat name , quantity, and level but I can't change the character of the enemy yet.

    Note:
    Map 13
    Before name enemy: bokie code 01 change 16 water pakgu
    Before Character 09 (bokie) change 0B (Gulie)
    where water Pakgu ???

    Done I Got Water Pakgu, i dont see on map any file enemy table
    Last edited by ay1ef; 1 Week Ago at 12:34 AM.
    I am From Indonesia

  9. #24
    Registered Doraemon is offline
    MemberRank
    Jan 2021 Join Date
    11Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    nice, keep it up.

  10. #25
    Member Newworld3016 is offline
    MemberRank
    Apr 2016 Join Date
    33Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Doarmon can u help

    What did I do wrong here only get syntax error


    --Exp1_Killer.txt#include "CommTeam.txt"function start() if GetData("Level")==9 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember,"ExpAcc",8) ModifyData("ExpAcc",8) elseif GetData("Level")==8 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember,"ExpAcc",40) ModifyData("ExpAcc",40) elseif GetData("Level")==7 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",40) ModifyData("ExpAcc",40) elseif GetData("Level")==6 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",40) ModifyData("ExpAcc",40) elseif GetData("Level")==5 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",40) ModifyData("ExpAcc",40) elseif GetData("Level")==4 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",64) ModifyData("ExpAcc",64) elseif GetData("Level")==3 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc,64") ModifyData("ExpAcc",64) elseif GetData("Level")==2 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",80) ModifyData("ExpAcc",80) elseif GetData("Level")==1 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",80) ModifyData("ExpAcc",80) else ModifyData("ExpAcc",0) endend

  11. #26
    Member ay1ef is offline
    MemberRank
    Apr 2010 Join Date
    51Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Quote Originally Posted by Newworld3016 View Post
    Doarmon can u help

    What did I do wrong here only get syntax error


    --Exp1_Killer.txt#include "CommTeam.txt"function start() if GetData("Level")==9 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember,"ExpAcc",8) ModifyData("ExpAcc",8) elseif GetData("Level")==8 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember,"ExpAcc",40) ModifyData("ExpAcc",40) elseif GetData("Level")==7 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",40) ModifyData("ExpAcc",40) elseif GetData("Level")==6 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",40) ModifyData("ExpAcc",40) elseif GetData("Level")==5 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",40) ModifyData("ExpAcc",40) elseif GetData("Level")==4 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",64) ModifyData("ExpAcc",64) elseif GetData("Level")==3 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc,64") ModifyData("ExpAcc",64) elseif GetData("Level")==2 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",80) ModifyData("ExpAcc",80) elseif GetData("Level")==1 and GetData=GetTargetType(teammember) then ModifyTargetData(teammember"ExpAcc",80) ModifyData("ExpAcc",80) else ModifyData("ExpAcc",0) endend
    where you get file server like this ? you use file server vertion 2 ?

    maybe you error like quest change job in my file server...cannot add " if " more that 2
    just opinion
    I am From Indonesia

  12. #27
    Registered Doraemon is offline
    MemberRank
    Jan 2021 Join Date
    11Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    @ay1ef
    this is a script write by himself.

    @Newworld3016

    Syntax Error is mean your code have something wrong, like the following.
    //
    if 1 == 1 then
    dosomething()
    els
    dosomeother()
    end
    //
    in this case the else is spelling mistakes, it will cause syntax error.

    in your case, between teammember and "ExpAcc" is missing the comma , at line 10,13,16,19,22,25,28.

    Here is two variable you trying to use, "GetData", "teammember".
    You assign GetTargetType(teammember) to GetData, but GetData is a function, you can not assign a value to a function.
    And teammember is not assign yet, that means teammember is null / nothing,so GetTargetType(teammember) is getting data from nothing.
    ModifyTargetData(teammember,"ExpAcc",value) is also Adding Exp to nobody.


    Last edited by Doraemon; 1 Week Ago at 04:53 AM.

  13. #28
    Member ay1ef is offline
    MemberRank
    Apr 2010 Join Date
    51Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    where do I get the file server version 2

    version 1 too many bugs:
    - born player is out of place
    - error chat all channels
    - not all job quests are available
    - many items that are not compatible with the client
    - Monster spawn in some caves is missing
    - StarKeeper monster cannot spawn
    - can't open a shop
    - I still haven't tested using skills whether there are bugs either
    - Sakura City hasn't opened yet
    - There are no NPC quests at SGO Indonesia
    I am From Indonesia

  14. #29
    Registered Doraemon is offline
    MemberRank
    Jan 2021 Join Date
    11Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Quote Originally Posted by ay1ef View Post
    where do I get the file server version 2version 1 too many bugs:- born player is out of place- error chat all channels- not all job quests are available- many items that are not compatible with the client- Monster spawn in some caves is missing- StarKeeper monster cannot spawn- can't open a shop- I still haven't tested using skills whether there are bugs either- Sakura City hasn't opened yet- There are no NPC quests at SGO Indonesia
    As i know V2 server owned by only three people, i am one of there three.
    The V2 server have a lock to block players login, so the V2 server is unusable.
    It has been 6 years since I got the V2 server until I can use it successfully, the other two owners probably still cannot use it.
    But unfortunately i won't share it, and also no way to get it from other two owners or any where.

    Those bugs you mentioned almost all are fixable.
    1. In born setting you will see 3 born point, but it is not means player will born at they own city, it is random born point. The way to fix is reduces to 1 born point, then use a exit to teleport player to where you want.

    2. If you talking about chat on world channels will cause the server crash, make sure you have the CDGMSys.dll in plugins folder.

    3. It is caused by that quest script imperfect, you can modify that quest script manually.

    4. I don't understand what is that not compatible means.

    5. You can create one just like you modify on #23.

    6. Which one ?

    7. V1 server do not have player shop system, plugin not exists non-fixable.

    8. A lot bugs in skills, but skill are all made by script, so it is fixable like you debug a program if you have some programming skill.

    9. Stargate server is very flexible all game content a createable, when you have enough knowledge, including modify the following files then you can add any maps, even that maps is not exists before.
    NPC.dat, enemy.dat, blocking.dat, ObjectList.bin, mapBlock.map
    For Sakura city, you can find blocking.dat from SGO-ID/Map/Map39, add Map39 in to map.cfg, add blocking.dat to Dat/Map/Map39, then make your character get in Sakura city, but NPC.dat is not exist you must create it by you self.
    Then you may ask how to get those NPC data, you can find it from your memory or information on internet like gameplay video.
    The most efficient way is to enter my server and take a look directly, but it can only know which NPC stand on which place.
    How to get those NPC quest ? There is no way to get those files, you can write those script by yourself, fortunately server contains the script of the transfer point, you can find it by search "japan" .


    10. I don't understand what you mean. if you are talking about the SGO Indonesia game folder have no NPC quests, yes, client do not contain quests.


    I recently remodeled the map of the palace garden, and made the winner team on leveling event be a NPC stand on palace garden.

    Last edited by Doraemon; 1 Week Ago at 12:29 PM.

  15. #30
    Member ay1ef is offline
    MemberRank
    Apr 2010 Join Date
    51Posts

    Re: STARGATE ONLINE (SGO ReNew Link)

    Quote Originally Posted by Doraemon View Post
    As i know V2 server owned by only three people, i am one of there three.
    The V2 server have a lock to block players login, so the V2 server is unusable.
    It has been 6 years since I got the V2 server until I can use it successfully, the other two owners probably still cannot use it.
    But unfortunately i won't share it, and also no way to get it from other two owners or any where.
    Thank you sir....

    Maybe i stop this project, because I don't have time for this job.
    I am From Indonesia



Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Advertisement