[REL/DEV] Havana - A Habbo Hotel server for v31+ [Java]

Page 4 of 10 FirstFirst 12345678910 LastLast
Results 46 to 60 of 150
  1. #46
    Enthusiast miggo is offline
    MemberRank
    Oct 2021 Join Date
    46Posts
    :D teleports finally working, thanks quackster.

  2. #47
    Developer Quackster is offline
    DeveloperRank
    Dec 2010 Join Date
    AustraliaLocation
    3,476Posts
    The development right now is currently a re-implementation of the joystick feature used in later shockwave Habbo revisions.

    More will come later.



    Quote Originally Posted by Ernstz0r View Post
    Awesome relase! I upgraded from Kepler to Havana. Thank you so much for this!

    I have only one small question:
    How do I open the infobus? It doesn't open when I click on open doors in the Housekeeping. Also, it look's like the waiting line doesn't work.
    You need to make sure the rcon port aligns up with both the Havana-Web and Havana-Server, and that the IP matches and you aren't blocking the connection etc etc standard stuff.
    Last edited by Quackster; 09-09-22 at 11:41 AM.

  3. #48
    Alpha Member Emily is offline
    MemberRank
    Oct 2012 Join Date
    The NetherlandsLocation
    2,408Posts
    Looking good! Been a while since I've seen that joystick, brings back memories for sure even though I don't think I used it much in official Habbo haha!

  4. #49
    Valued Member Liper is offline
    MemberRank
    Aug 2010 Join Date
    143Posts
    Quote Originally Posted by Quackster View Post
    The development right now is currently a re-implementation of the joystick feature used in later shockwave Habbo revisions.

    More will come later.





    You need to make sure the rcon port aligns up with both the Havana-Web and Havana-Server, and that the IP matches and you aren't blocking the connection etc etc standard stuff.
    Thanks for the teleport fix!
    Answer me a question, I was looking and wanting to put new furniture, I saw that it is necessary to add it also in funidata.txt and I saw that it exists in 2 places inside the folder www/dcr/v31/gamedata and inside the tools/gamedata in which I need to add?

  5. #50
    Developer Quackster is offline
    DeveloperRank
    Dec 2010 Join Date
    AustraliaLocation
    3,476Posts
    Quote Originally Posted by Liper View Post
    Thanks for the teleport fix!
    Answer me a question, I was looking and wanting to put new furniture, I saw that it is necessary to add it also in funidata.txt and I saw that it exists in 2 places inside the folder www/dcr/v31/gamedata and inside the tools/gamedata in which I need to add?
    The ones in the tools/gamedata is just a backup for me instead of updating a massive zip file all the time.

  6. #51
    Member Alito is offline
    MemberRank
    Jul 2016 Join Date
    SpainLocation
    96Posts
    The best Habbo Retro Emulador finally!!! Never in all this time was created and released such a complete, stable and precious emulator for retros and for v31 which is my favorite version, thanks for all this great work!!!

  7. #52
    Novice Osharo is offline
    MemberRank
    Mar 2022 Join Date
    3Posts
    For those having issues with SessionUtil, the error is related to libsodium, but the way this thing is being called when validating login credentials hides the real stack trace that says libsodium isn't present - https://github.com/Quackster/Havana/...erDao.java#L18

    Havana uses lazysodium-java, which is a library for using libsodium from Java. Is that all I need to make it work? No. lazysodium-java is just an interface that needs libsodium to be installed in your OS of choice.

    For folks testing Havana on M1 chips, update your build.gradle file to use a newer version of lazysodium-java that works on Apple Silicon. The current version is 5.0.1, but you want 5.1.2. This is something @Quackster can fix in the repository to make it easy to adopt - https://github.com/Quackster/Havana/...ild.gradle#L68

    Thanks for open sourcing such an amazing project!

  8. #53
    Apprentice RandomMan1 is offline
    MemberRank
    Sep 2022 Join Date
    13Posts
    I have noticed two bugs -

    - if you subscribe to habbo club when logged into the hotel, gifts don’t arrive. You have to login and out. When you login you get two gifts instead of one.

    - call for helps doesn’t show the name of the person ‘picking the call’ in the call for help window. The call also doesn’t log the username of the person sending a call for help, it logs their database id instead.

  9. #54
    Developer Quackster is offline
    DeveloperRank
    Dec 2010 Join Date
    AustraliaLocation
    3,476Posts
    Quote Originally Posted by RandomMan1 View Post
    I have noticed two bugs -

    - if you subscribe to habbo club when logged into the hotel, gifts don’t arrive. You have to login and out. When you login you get two gifts instead of one.

    - call for helps doesn’t show the name of the person ‘picking the call’ in the call for help window. The call also doesn’t log the username of the person sending a call for help, it logs their database id instead.
    The first issue is because you still haven't setup rcon correctly, not a bug, you literally just haven't configured the server correctly.

    The second issue is something I don't care about, but other people are welcome to make a pull request to fix it.

  10. #55
    Apprentice RandomMan1 is offline
    MemberRank
    Sep 2022 Join Date
    13Posts
    Quote Originally Posted by Quackster View Post
    The first issue is because you still haven't setup rcon correctly, not a bug, you literally just haven't configured the server correctly.

    The second issue is something I don't care about, but other people are welcome to make a pull request to fix it.
    how does one setup this rcon? I couldn’t see it any of your notes.. thanks

  11. #56
    Enthusiast deemster is offline
    MemberRank
    Jun 2007 Join Date
    42Posts
    Quote Originally Posted by Quackster View Post
    The first issue is because you still haven't setup rcon correctly, not a bug, you literally just haven't configured the server correctly.
    Are you 100% positive this is the case? My girlfriend and i both had the exact same situation on classichabbo.com, and that was just a few weeks ago. So i'm talking about not receiving a HC gift before relogging.

    We also got two gifts at once (Club Sofa and HC Television), but i think that is intentional, that it rotates the old and new HC gifts at once? A design decision with Havana?

  12. #57
    Developer Quackster is offline
    DeveloperRank
    Dec 2010 Join Date
    AustraliaLocation
    3,476Posts
    Okay so it should be pretty simple.

    In server.ini these are the bind settings for the rcon (127.0.0.1 in this instance can also be 0.0.0.0 to bind to all available IP addresses, but why the fuck would you do this? Better setup firewall rules I hope).

    Code:
    [Rcon]
    rcon.bind=127.0.0.1
    rcon.port=12309
    In webserver-config.ini these are the details used to connect to the rcon. The IP should not be 0.0.0.0 but the IP that the RCON port is listening on, so 127.0.0.1 or a global IP address from lets say ipchicken.com works fine.

    Code:
    [Rcon]
    rcon.ip=127.0.0.1
    rcon.port=12309
    You can see the command to refresh club in the server when subscribing is right here at this line:

    https://github.com/Quackster/Havana/...bblet.java#L74

    So it's to do with your rcon configuration. I'm not going to troubleshoot your issues for you.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Osharo View Post
    For those having issues with SessionUtil, the error is related to libsodium, but the way this thing is being called when validating login credentials hides the real stack trace that says libsodium isn't present - https://github.com/Quackster/Havana/...erDao.java#L18

    Havana uses lazysodium-java, which is a library for using libsodium from Java. Is that all I need to make it work? No. lazysodium-java is just an interface that needs libsodium to be installed in your OS of choice.

    For folks testing Havana on M1 chips, update your build.gradle file to use a newer version of lazysodium-java that works on Apple Silicon. The current version is 5.0.1, but you want 5.1.2. This is something @Quackster can fix in the repository to make it easy to adopt - https://github.com/Quackster/Havana/...ild.gradle#L68

    Thanks for open sourcing such an amazing project!
    I really appreciate your investigation, but as I did with Kepler I am going to remove the libsodium dependency and implement a native Argon2id hashing method written in Java itself to solve the issue once and for all.

    And you're welcome. :)

  13. #58
    Apprentice RandomMan1 is offline
    MemberRank
    Sep 2022 Join Date
    13Posts
    Quote Originally Posted by deemster View Post
    Are you 100% positive this is the case? My girlfriend and i both had the exact same situation on classichabbo.com, and that was just a few weeks ago. So i'm talking about not receiving a HC gift before relogging.

    We also got two gifts at once (Club Sofa and HC Television), but i think that is intentional, that it rotates the old and new HC gifts at once? A design decision with Havana?
    Yep I signed up to classichabbo and got HC club on there, I got two welcome gifts for the first month on there so must be by design. My rcon is working fine.

    Does anybody have the /help section of the CMS like on classichabbo.com? My download didn't have it - thank you.
    Last edited by RandomMan1; 11-09-22 at 02:27 PM.

  14. #59
    Apprentice jojodisc is offline
    MemberRank
    Sep 2012 Join Date
    18Posts
    Annoys me to ask but I have a problem with Avatara and maybe someone has an idea what I fucked up. So far I haven't had any success and the avatars are still not displayed. I'll keep trying and hopefully I'll come across the problem. But if anyone has an idea let me know. And thanks. And above all thanks for this great project.


    So I loaded the source, compiled it, compiled the figurdata with the AvataraApp, Done.

    I started the AvataraWebApp via port 8080. In avatarimage.php the port is also 8080.




  15. #60
    Enthusiast Jorian is offline
    MemberRank
    Apr 2012 Join Date
    NetherlandsLocation
    29Posts
    How can I set this up on windows server?



Advertisement