PW 155 Out of the Box

Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 61 to 75 of 87
  1. #61
    Hardcore Member lionheart0708 is offline
    MemberRank
    Oct 2013 Join Date
    Las Piñas, PhiLocation
    112Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    PW 155 Out of the Box
    Quote Originally Posted by Wrechid View Post
    @flacleto, not sure how to help you when I don't understand exactly what the problem is...


    @DarkW, this is an early release of the v1.5.5 server... There are a few things that are incomplete... I just removed the Auto Revive button upon death within interfaces.pck... But if someone out there has a fix, I'm all ears... :)


    this auto revive i already fix
    :)

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Wrechid View Post
    @flacleto, not sure how to help you when I don't understand exactly what the problem is...


    @DarkW, this is an early release of the v1.5.5 server... There are a few things that are incomplete... I just removed the Auto Revive button upon death within interfaces.pck... But if someone out there has a fix, I'm all ears... :)


    this auto revive i already fix
    :)

  2. #62
    Registered elpelucasape is offline
    MemberRank
    Aug 2018 Join Date
    6Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    TL;DR: i can't get pwadmin webpage to work. it says required resource isn't available.


    Hey, i know im kinda late here lol sorry

    thanks a lot for the server files, i don't have much experience , just wanted to setup a 155 server on a VM to play over LAN with a few friends.

    I already have a 1.5.1 server working (used 343's tutorial) , on his release everything was working out of the box, with your release i have to setup a few things on my own, which is cool, but i'm having a few problems to make the pwadmin page work.

    Client side, i downloaded the client you provided on post #3, and the element files, copied over elements.data and the other 4 files from your server files to the client. the client runs and i can see my server ping.

    I followed your README notes. this is what i did so far:

    - Installed ubuntu 14.04 server on a VM.

    - Unzip'd pw155_pwAdmin.tar.gz and made a ISO file with it to send it over to the VM (then, using mount /dev/cdrom, copied over the files to the root directory of server) i didnt find a better way to copy the files to server lol, openssh + winscp didn't work , it kept rejecting my password.

    - Ran this command , /root/inst_Debian8_Ubuntu14.sh , halfway through it asked me for something that gave me two options, apache tomcat and something else, i choosed apache tomcat. then a few mysql passwords, filled them all with root.

    - ran this command , mysql -uroot -proot < /root/db.sql which worked just fine, not errors.

    - cd /home , then ./start.sh and everything seems to be working, no errors.

    -opened my client, i see my server, even tried to log in with random credentials and i see it reflected on my server screen

    "TRACE: gdelivery::matrixpasswd query, user = randomuser "


    the problem is that i can't create any accounts, because none of these urls work:

    MySQL php admin = http://192.168.0.100/phpmyadmin/

    PW Admin = http://192.168.0.100:8080/pwadmin/ this one says "required resource isn't available "


    registration page = http://192.168.0.100/register.php

    First and third url give me this error. Not Found

    The requested URL /register.php was not found on this server.

    Apache/2.4.7 (Ubuntu) Server at 192.168.0.100 Port 80



    on http://192.168.0.100:8080/ i get this: It works !

    If you're seeing this page via a web browser, it means you've setup Tomcat successfully. Congratulations!




    I know this is probably some basic stuff im missing , but if someone is reading and can help me out it would be great! so thanks in advance!
    Last edited by elpelucasape; 20-01-20 at 05:39 PM. Reason: added tldr

  3. #63
    Newbie carlenderson is offline
    MemberRank
    Jan 2020 Join Date
    1Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    there is a way to configure theses files to work on ubuntu 19 or 18?

  4. #64
    Member Waspy is offline
    MemberRank
    Nov 2019 Join Date
    54Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Hey Wrechid, first thanks a lot for this release. I've downloaded it and all. I appreciate your contributions a lot, they help me getting back into PW deving...


    I have a question however, since Ubuntu 14.04 has reached it's end of life on April 30, 2019.. how are we to update and install all needed files for this release? I'm sorry if it was answered already, I just wasn't really feeling the whole search and search bar at this time as I just want to get stuff to work lol.

    Or are the updates etc not even needed and I can skip those, if so, I'll just do that. I hope you are taking care of yourself and loved ones, and staying safe.

    Thanks again.

    Sorry I got it working just fine.

    My next question is this... is the GS edited at all? I seem to be able to jump/teleport anywhere I want without having GM on my account.
    Last edited by Waspy; 20-05-20 at 10:37 PM.

  5. #65
    Member Waspy is offline
    MemberRank
    Nov 2019 Join Date
    54Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Sorry I feel really stupid. I figured it all out last night after asking... same with the whole debug features on PW compared to the other servers that I am not used to v.v

    Thank you for this release.

  6. #66
    Member obideleon is offline
    MemberRank
    Oct 2018 Join Date
    27Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Hi @Wrechid do you still have the .sh file for easy server setup? It's called PWserver_Conf.sh. Sorry because I lost my copy. Thank you!

  7. #67
    Member Waspy is offline
    MemberRank
    Nov 2019 Join Date
    54Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Quote Originally Posted by obideleon View Post
    Hi @Wrechid do you still have the .sh file for easy server setup? It's called PWserver_Conf.sh. Sorry because I lost my copy. Thank you!
    What are you looking for exactly, maybe I can help you?

    I set this all up from a fresh install on 14.04, you might run into some errors as that version has reached it's end of life support.

    These are the only two I could find in the files;

    Code:
    #!/bin/bash
    
    tar -zxvf ./pw155_pwAdmin.tar.gz -C /
    
    echo "PW Server archive extracted..."
    
    exit 1
    and

    #!/bin/bash

    # Install Packages required for Perfect World server on Debian 8 and Ubuntu 14
    # Script courtesy of Wrechid...

    set -e

    apt-get update
    apt-get install -y openjdk-7-jre apache2 mysql-server php5 php5-mysql php5-curl phpmyadmin libsvn-java
    dpkg --add-architecture i386
    apt-get update
    apt-get -y install lib32z1 lib32ncurses5
    apt-get install -y libgtk2.0-0:i386 libidn11:i386 gstreamer0.10-pulseaudio:i386 gstreamer0.10-plugins-base:i386 gstreamer0.10-plugins-good:i386
    apt-get install -y tomcat7
    echo -e '\r'
    echo "All required packages installed..."
    echo -e '\r'
    exit 0
    For me I had to first do this so it would even update.

    sudo sed -i 's/deb\ cdrom/#deb\ cdrom/g' /etc/apt/sources.list
    sudo sed -i 's/deb-src\ cdrom/#deb\ cdrom/g' /etc/apt/sources.list

  8. #68
    Newbie lagns is offline
    MemberRank
    Oct 2012 Join Date
    3Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    hi guys ,

    I have stumbled in a weird issue with new chars. im not sure if this is from release it self or i by mistake changed it. however, i managed to fix it after 1 week of searching :D

    The issue was , when a new char is created , it is by default in pk mode (have to wait 10 hours to turn off!!), while server is set pvp=0. I tried to play around with clsconfig chars, reset them , re-import the clsconfig that came with the release but no luck.

    The solution i found was very simple , run the following gamedbd command : (take backup of your db data just incase)

    ./gamedbd gamesys.conf setclspvpflag flag

    where flag: 0 = disable pk mode for clsconfig chars , 1= enable pk for clsconfig chars. (i did'nt try flag as 1 though).

    so:
    ./gamedbd gamesys.conf setclspvpflag 0 - means disable pk mode for clsconfig
    ./gamedbd gamesys.conf setclspvpflag 1 - means enable pk mode for clsconfig

    though to share :)

    regards,

  9. #69
    Registered meborrh is offline
    MemberRank
    Jun 2016 Join Date
    13Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Hello all, i got server working smooth, i create account using register and log in and play but i cant enter pwAdmin or iweb it takes me to the It Works page that it shows when its fresh install and i cant open all the other maps or manage server, i looked at the config files , all IPs look correct, i followed all steps and it all works but that i am burnt out am i missing something here?
    Is it a factor that i used Ubuntu server 14.6?
    Am i missing JDK or is there a config not pointing in the right direction somewhere?
    TIA


    update i figured it out, for who might have issues accessing the websites:
    the server needs to be started using "server start" on the command line and then it will all work.
    Last edited by meborrh; 07-11-20 at 05:01 PM.

  10. #70
    Registered meborrh is offline
    MemberRank
    Jun 2016 Join Date
    13Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Quote Originally Posted by elpelucasape View Post
    TL;DR: i can't get pwadmin webpage to work. it says required resource isn't available.


    Hey, i know im kinda late here lol sorry

    thanks a lot for the server files, i don't have much experience , just wanted to setup a 155 server on a VM to play over LAN with a few friends.

    I already have a 1.5.1 server working (used 343's tutorial) , on his release everything was working out of the box, with your release i have to setup a few things on my own, which is cool, but i'm having a few problems to make the pwadmin page work.

    Client side, i downloaded the client you provided on post #3, and the element files, copied over elements.data and the other 4 files from your server files to the client. the client runs and i can see my server ping.

    I followed your README notes. this is what i did so far:

    - Installed ubuntu 14.04 server on a VM.

    - Unzip'd pw155_pwAdmin.tar.gz and made a ISO file with it to send it over to the VM (then, using mount /dev/cdrom, copied over the files to the root directory of server) i didnt find a better way to copy the files to server lol, openssh + winscp didn't work , it kept rejecting my password.

    - Ran this command , /root/inst_Debian8_Ubuntu14.sh , halfway through it asked me for something that gave me two options, apache tomcat and something else, i choosed apache tomcat. then a few mysql passwords, filled them all with root.

    - ran this command , mysql -uroot -proot < /root/db.sql which worked just fine, not errors.

    - cd /home , then ./start.sh and everything seems to be working, no errors.

    -opened my client, i see my server, even tried to log in with random credentials and i see it reflected on my server screen

    "TRACE: gdelivery::matrixpasswd query, user = randomuser "


    the problem is that i can't create any accounts, because none of these urls work:

    MySQL php admin = http://192.168.0.100/phpmyadmin/

    PW Admin = http://192.168.0.100:8080/pwadmin/ this one says "required resource isn't available "


    registration page = http://192.168.0.100/register.php

    First and third url give me this error. Not Found

    The requested URL /register.php was not found on this server.

    Apache/2.4.7 (Ubuntu) Server at 192.168.0.100 Port 80



    on http://192.168.0.100:8080/ i get this: It works !

    If you're seeing this page via a web browser, it means you've setup Tomcat successfully. Congratulations!




    I know this is probably some basic stuff im missing , but if someone is reading and can help me out it would be great! so thanks in advance!

    Hello, i had the same problem and posted a bit ago and since i didnt get any answers i kept trying stuff and i found out that using just ./start.sh does not do the trick, once you have it installed just run it using the "server start" sentence it will act completely different but will do everything you need to see all the websites and all, unfortunately this is the way it should always be started, so that it all works or at least the only way i know how to now.

  11. #71
    Registered meborrh is offline
    MemberRank
    Jun 2016 Join Date
    13Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Quote Originally Posted by sisoe View Post
    293 "Auto Revive requires %s Golds." > 293 "Auto Revive requires %d Golds."
    what are you using to edit the .PCK file?

  12. #72
    Account Upgraded | Title Enabled! Wrechid is offline
    True MemberRank
    Jan 2017 Join Date
    EMPTYLocation
    308Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    The pck files are archived... Use a tool like WinPCK to decompress the files then edit/add etc...
    This FORUM is poorly run, and suks...

  13. #73
    Registered meborrh is offline
    MemberRank
    Jun 2016 Join Date
    13Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Quote Originally Posted by Wrechid View Post
    The pck files are archived... Use a tool like WinPCK to decompress the files then edit/add etc...
    Thank you i made it work, !!

    Question for you all, is it normal for this server to not account Interval gear on any toon except for blademaster?
    My BM is the only one that wears Interval gear and it shows in the Attacks per second box, any other toon i have tried, ( mage Sin etc) do not seem to be affected regardless of how mant items with interval or channeling they are wearing, it just goes with what the weapon says in the attacks per second box.

    Also i am having a hard time trying to figure out why the teleporters in Lothranis and momaganon A20 and A21 i believe, do not work inside the map, they will tele out back to PW but not to other points inside the same map.

  14. #74
    Registered meborrh is offline
    MemberRank
    Jun 2016 Join Date
    13Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Got another one, IS there anything related to the MOB called Lady Decadence (ID49876) that i might be missing here?
    Let me explain: I finish editing npcgen for the World Map removing some of the Chinese NPC's that dont seem very relevant, and then i added a few, they all appear and work normally but then i try the quest from moo sencho part of the quest chain to go to elysium and eventually be able to enter the housing system and the MOB for the quest mentioned above does not spawn anymore/. I put back the original npcgen and it works again, now i do not touch mobs at all and i dont touch errors i leave everything as it is exept for the NPC's i remove and put in, so i dont know why, I also did a search on the npcgen editor and this mob name or ID do not come up at all, and i dont know f it spawns from a different location to world? which makes little sense or how it all works all i know is once i edit npcgen the mob never works again.
    Any clues on this guys??
    TIA

  15. #75
    Omega 343 is offline
    The OmegaRank
    Oct 2009 Join Date
    Ancient DGN CTYLocation
    5,460Posts

    Re: PW 155 Out of the Box

    Can someone please provide some checksum(s) for PW155_Setup_v1.rar??? (MD5, and/or SHA1, and/or SHA256, and/or SHA512)???
    Thank you!

    ¤ My Public Releases ¤






Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Advertisement