lua errors how to Fix!!

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Ultimate Member Janebug is offline
    MemberRank
    Sep 2020 Join Date
    floridaLocation
    164Posts

    lua errors how to Fix!!

    Well i would like to thank you all for helping and trying to help ....

    But iam back asking again where can i find these files, based off these error listed



    i have looked every where and still have not found these so called lua codes that support and run the server files?? i have found lua codes but there not labeled what is shown in this picture ?

    like z34_npc124302_initial.lua where is it ? any help would be GREAT .... a clue would SUPPER ....

    Janebug


  2. #2
    Member Reaperman is offline
    MemberRank
    Jan 2015 Join Date
    83Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    Hi Janebug,
    for example the function...

    function lua_ZONE34_Armor()
    SetMinimapIcon ( OwnerID(), EM_MapIconType_Armor );
    SetShop( OwnerID() , 600579, "Test_Shop_Close" );
    end

    is in the file called 03154.lua....i think it was in a release from Domo...you can use it too for the mupu release....

  3. #3
    Ultimate Member Janebug is offline
    MemberRank
    Sep 2020 Join Date
    floridaLocation
    164Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    Thank you i have been looking for the Name.lua files they refer too ... again thanks ....

    So i take it all the map files are in there also ... start ups for maps... ect ...

    i want to start dgn_pantheon.wdb so ill have to make a new lua file to start it up ?

    that is correct ... ?

    and how do you know witch one reference the correct one? is that a trial by error or is there a way to find out easily ??

    Thanks Jane
    Last edited by Janebug; 17-11-20 at 05:31 AM.

  4. #4
    Hardcore Member Beerpyrs is offline
    MemberRank
    Jul 2015 Join Date
    128Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    The Lua files are erroring because they don't exist most likely. You manually placed some npcs I guess or they exist and are trying to run their scripts connected to them, but as they don't exist throw an error.

    Luas don't do shit for starting up maps xD
    How to solve it is simple: write the missing Luas.

  5. #5
    Account Upgraded | Title Enabled! Mageoski is offline
    True MemberRank
    Jul 2015 Join Date
    255Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    The mirrorworld maps are also integrated with mobs and items, but also the .luas are missing, and i dont know how much of the system is in.

    Click image for larger version. 

Name:	Mirrorworld_1.jpg 
Views:	20 
Size:	372.9 KB 
ID:	168584


    (5)19:34:40 LUAERROR O:14090241[109995], T:14090299[109995], LuaFunc: mirrorworld_109995_initlua - error runing function mirrorworld_109995_initlua attempt to call a nil value:('lua_pcall( mirrorworld_109995_initlua )')(5)19:34:47 LUAERROR O:14090241[109995], T:14090299[109995], LuaFunc: mirrorworld_109995_dead - error runing function mirrorworld_109995_dead attempt to call a nil value:('lua_pcall( mirrorworld_109995_dead )')(5)19:34:48 LUAERROR O:14090241[109995], T:14090241[109995], LuaFunc: mirrorworld_109995_endattack - error runing function mirrorworld_109995_endattack attempt to call a nil value:('lua_pcall( mirrorworld_109995_endattack )')(6)19:35:00 ChangeZone DBID=3 Role=Haylion From(215,-3718,684,1192) To(34,0,0,0)

    (5)19:37:54 LUAERROR O:14090242[106138], T:14090242[106138], LuaFunc: zone_mirrorworld_outdoor_1 - error runing function zone_mirrorworld_outdoor_1 attempt to call a nil value:('zone_mirrorworld_outdoor_1')


    Someone now which Zone New Pantheon has ? i looked through official zoneobject.db from gameforge but they changed a lot there.

  6. #6
    Ultimate Member Janebug is offline
    MemberRank
    Sep 2020 Join Date
    floridaLocation
    164Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    Quote Originally Posted by Mageoski View Post
    Someone now which Zone New Pantheon has ? i looked through official zoneobject.db from gameforge but they changed a lot there.

    yeah i have been looking myself ... i even picked apart the addon for maps, that normal tells you the id # but still no luck..

    And all 21 mirror maps work just the first 6 have mobs... mirror 1 and 2.
    Last edited by Janebug; 17-11-20 at 09:33 PM.

  7. #7
    Member fht is offline
    MemberRank
    Dec 2016 Join Date
    31Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    I can’t access my server monitor right now, but if I remember correctly new pantheon had zoneid 254 if that is what you‘re looking for.

  8. #8
    Ultimate Member Janebug is offline
    MemberRank
    Sep 2020 Join Date
    floridaLocation
    164Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    Quote Originally Posted by fht View Post
    I can’t access my server monitor right now, but if I remember correctly new pantheon had zoneid 254 if that is what you‘re looking for.
    Yes thank you very much

    Mageeoski
    -- New Pantheon
    TOS location /gm ? zone 38 0 5429.2 251.9 2326.3 -- outside
    ToS Location /gm ? zone 254 0 -5560 2451 1715 -- inside

    from Official


    Screenshot by Lightshot
    Last edited by Janebug; 18-11-20 at 05:27 PM.

  9. #9
    Account Upgraded | Title Enabled! Mageoski is offline
    True MemberRank
    Jul 2015 Join Date
    255Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    Yes , its 254 for Hard mode. Thx.

    Coords to port in:

    /gm ? zone 254 0 -5560.1 2451.2 1710.4

    And lol, i have never been there. Copy/paste Demon Stronghold. poor runewaker.....

  10. #10
    Ultimate Member Janebug is offline
    MemberRank
    Sep 2020 Join Date
    floridaLocation
    164Posts

    Re: lua errors how to Fix!!

    here is the working Zone 254

    Screenshot by Lightshot

    works great no errors so far...................

    and then i reset it all ... ugh i hate this game at times.....


    just need the teleports there to get to any of them after you start them use

    /gm ? zone xxx 0 -5560 2451 1715

    xxx = 254, 255, 256





    Last edited by Janebug; 18-11-20 at 04:26 AM.



Advertisement