Welcome!

Join our community of MMO enthusiasts and game developers! By registering, you'll gain access to discussions on the latest developments in MMO server files and collaborate with like-minded individuals. Join us today and unlock the potential of MMO server development!

Join Today!

L2J 100% Cpu Usage, Lags And disconnection

Status
Not open for further replies.
Newbie Spellweaver
Joined
Mar 21, 2006
Messages
67
Reaction score
0
Hi,
I am using l2j for 2 months, and now i am experiencing a bad issue about
server lags and 100% Cpu Usage.

From time to time , Server is getting 100% CPU usage and just go offline, like it was over DOS attacks, completly unresponsive.
We are hosting ate Professional Host.
Pentium 4 3.0Gz 1GB ram , Windows 2k3 Enterpise,
Hosted over 100 mbit Connection
Using l2j Hero Rev 191- EZral Server Pack.
The Server is hosting about 30 to 40 players, we just started.

I would appreciate some help , or just a light over the subject.
Like, Man your getting Dos or restart your srever every 6 hours..
Smth like that...

Ps: The hosting company says its a java.exe problem wich is getting 95% of cpu usage.
 
Elite Diviner
Joined
Feb 10, 2006
Messages
405
Reaction score
0
Hm, its better if u have a better CPU...(java.exe is your gameserver or loginserver)
 
Upvote 0
Joined
Oct 5, 2006
Messages
4,293
Reaction score
103
no no no. tell me your server does have a lot of members?? tell me the number. look maybe you have a virus. or the number of your members icreased so much and you need better cpu.
 
Last edited:
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Mar 21, 2006
Messages
67
Reaction score
0
The Server is hosting about 30 to 40 players, we just started.
Most of the time gets 10% of cpu, but somehow..
From anywhere just came the 100% cpu...
It Starts from nothing... I think
 
Upvote 0
Elite Diviner
Joined
Feb 10, 2006
Messages
405
Reaction score
0
The Server is hosting about 30 to 40 players, we just started.
Most of the time gets 10% of cpu, but somehow..
From anywhere just came the 100% cpu...
It Starts from nothing... I think

Dunno if its in ezreals pack so, but in some serverpacks cpu go to 100 % without any signs.
 
Upvote 0
Initiate Mage
Joined
Mar 16, 2006
Messages
3
Reaction score
0
100% using cpu is normal for java. Time to time java start garbage collector or your members may kill raid boss or something else...
In your situation you need more seriouse server. I thing, 2Gb ram min & dual core

PS I now my english badly %)
 
Upvote 0
Custom Title Activated
Loyal Member
Joined
Jul 19, 2004
Messages
2,818
Reaction score
13
Hi,
I am using l2j for 2 months, and now i am experiencing a bad issue about
server lags and 100% Cpu Usage.

From time to time , Server is getting 100% CPU usage and just go offline, like it was over DOS attacks, completly unresponsive.
We are hosting ate Professional Host.
Pentium 4 3.0Gz 1GB ram , Windows 2k3 Enterpise,
Hosted over 100 mbit Connection
Using l2j Hero Rev 191- EZral Server Pack.
The Server is hosting about 30 to 40 players, we just started.

I would appreciate some help , or just a light over the subject.
Like, Man your getting Dos or restart your srever every 6 hours..
Smth like that...

Ps: The hosting company says its a java.exe problem wich is getting 95% of cpu usage.

Add more RAM to your server and do a proper configuration of the gameserver to make it use. Server packs come with some predefined settings... Hero = 512MB, L2J Free = 1GB, Official L2j = 512MB. Add more ram and set the server to use the ammount you want...

Droppo.-
 
Upvote 0
Junior Spellweaver
Joined
May 25, 2006
Messages
186
Reaction score
0
use 512 ram for server only, if you want to open "msn" or other programs use 1k or 2k ram. :D recomended.
 
Upvote 0
Just Ask ME!!!
Joined
Nov 16, 2006
Messages
833
Reaction score
0
Hi,
I am using l2j for 2 months, and now i am experiencing a bad issue about
server lags and 100% Cpu Usage.

From time to time , Server is getting 100% CPU usage and just go offline, like it was over DOS attacks, completly unresponsive.
We are hosting ate Professional Host.
Pentium 4 3.0Gz 1GB ram , Windows 2k3 Enterpise,
Hosted over 100 mbit Connection
Using l2j Hero Rev 191- EZral Server Pack.
The Server is hosting about 30 to 40 players, we just started.

I would appreciate some help , or just a light over the subject.
Like, Man your getting Dos or restart your srever every 6 hours..
Smth like that...

Ps: The hosting company says its a java.exe problem wich is getting 95% of cpu usage.
If u want a better server use DarkRage Pack but u need clearr all, because dark rage server dont accept the data base of hero ( I TRY BT NO WORK)
 
Upvote 0
Status
Not open for further replies.
Back
Top