Welcome!

Join our community of MMO enthusiasts and game developers! By registering, you'll gain access to discussions on the latest developments in MMO server files and collaborate with like-minded individuals. Join us today and unlock the potential of MMO server development!

Join Today!

Disconnect from Server When...

Status
Not open for further replies.
Experienced Elementalist
Joined
Nov 29, 2009
Messages
226
Reaction score
18
Hi Guys.
i'm visiting this forum for few months.
and I always looking for solutions to my problems ... but now it's time to ask you one thing.

i've read and followe this guide:
http://forum.ragezone.com/f197/release-muserver-season-4-episode-2-full-subserver-611735/

server all done correctly ... server is up .. and ok....
DesmondMiles - Disconnect from Server When... - RaGEZONE Forums
DesmondMiles - Disconnect from Server When... - RaGEZONE Forums

but when i start the main, i select server to "log in" and... boom
discconect.

i hope the problem are ip's or port...
i'ave open these port on my router (NETGEAR DG834GT) TCP/UDP:
DesmondMiles - Disconnect from Server When... - RaGEZONE Forums


with maincracker i've edited main with after i've followed this guide to create a launcher,
http://forum.ragezone.com/f197/release-mu-launcher_v1-0-4-50-a-522499/
in BoR_Launcher.ini i've edited ip with my ip from cmd>ipconfig

i can connect and log on the server ONLY from machine when host the server...


PS: on MuStarup i must write global ip or 127.0.0.1 ?
 
Last edited:
Custom Title Activated
Loyal Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
1,088
Reaction score
107
use 127.0.0.1 on mu startup

can you make the ports exact 80,44405 , 55901 and 55919?

and did you allow application on your firewall (apache, connectserver, gameserver and gameservercs)

and where did you try the other pc to connect from LAN or ONLINE connection?
 
Upvote 0
Experienced Elementalist
Joined
Nov 29, 2009
Messages
226
Reaction score
18
use 127.0.0.1 on mu startup

can you make the ports exact 80,44405 , 55901 and 55919?

yes i can
and did you allow application on your firewall (apache, connectserver, gameserver and gameservercs)

i've disabled firewall for understand if the problem was it.

and where did you try the other pc to connect from LAN or ONLINE connection?
i've 2 pc at home(a,b) with "a" i host the server and with "b" i try to connect

i've try if with b can connect, for understand if all people can connect...

sry for my bad english :p
and thx for help

now my open port:
DesmondMiles - Disconnect from Server When... - RaGEZONE Forums
in point
4- i must open exatly 51214 ?
5- 52762 ?
6- 51212 ?
7- 55557 ?
 
Last edited:
Upvote 0
Custom Title Activated
Loyal Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
1,088
Reaction score
107
you only needed port 80, 44405, 55901 and 55919 to open

and if youre connecting thru LAN try this

do this to both PC [PC -A (server) and PC - B]

Go to C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
and open HOST with notepad

then put Server LAN IP then your Global IP

example:

Server Lan IP : 192.168.0.100
Global IP : 123.23.123.123

Code:
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server
#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

127.0.0.1       localhost
192.168.0.100    123.23.123.123
NOTE: use Server LAN IP ( PC-A) not the LAN IP of PC-B

hope that helps
 
Upvote 0
Experienced Elementalist
Joined
Nov 29, 2009
Messages
226
Reaction score
18
in PC-A (Server) i can connect on the game .. ok
in PC-B with this:
main > global ip
bor_Launcher.ini> lan ip (PC-A)
the server from launcher result "online":
DesmondMiles - Disconnect from Server When... - RaGEZONE Forums

but when i pres Game Start: Disconnect before see list of server

i've followe this guide before do all server:


DesmondMiles - Disconnect from Server When... - RaGEZONE Forums

i don't know if is a bug (improbably)or more... but when i go in game from PC-A (server) i can't attack mob... and they don't atack me :| T.T

---------- Post added at 05:13 PM ---------- Previous post was at 03:33 PM ----------

ok all done ... but.
i for connect, must edited file "host" but... all people when want to connect to my server must do this ? EDIT the file host ?

now... i've problem with attack mob...
i can't attack mob and mob can't atack me :|
 
Last edited:
Upvote 0
Custom Title Activated
Loyal Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
1,088
Reaction score
107
in PC-A (Server) i can connect on the game .. ok
in PC-B with this:
main > global ip
bor_Launcher.ini> lan ip (PC-A)
the server from launcher result "online":
DesmondMiles - Disconnect from Server When... - RaGEZONE Forums

but when i pres Game Start: Disconnect before see list of server

i've followe this guide before do all server:


DesmondMiles - Disconnect from Server When... - RaGEZONE Forums

i don't know if is a bug (improbably)or more... but when i go in game from PC-A (server) i can't attack mob... and they don't atack me :| T.T

---------- Post added at 05:13 PM ---------- Previous post was at 03:33 PM ----------

ok all done ... but.
i for connect, must edited file "host" but... all people when want to connect to my server must do this ? EDIT the file host ?

now... i've problem with attack mob...
i can't attack mob and mob can't atack me :|


use Global Ip on your Launcher.

you need to edit HOST only for the computer connecting to your server thru LAN..

you dont need to edit other pc connecting to your server thru ONLINE connection
 
Upvote 0
Status
Not open for further replies.
Back
Top