Welcome!

Join our community of MMO enthusiasts and game developers! By registering, you'll gain access to discussions on the latest developments in MMO server files and collaborate with like-minded individuals. Join us today and unlock the potential of MMO server development!

Join Today!

How to add new costume in cabalmain.exe

Newbie Spellweaver
Joined
Dec 17, 2008
Messages
16
Reaction score
8
Please Help me about "How to add new costume in cabalmain.exe"

[Costume]Dancing Temptation
[Costume]Wild Western

When I used this item but I can't see costume same as sceenshot below
pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums


Thank you for your kindly
 
Banned
Banned
Joined
Oct 20, 2006
Messages
3,245
Reaction score
1,652
I'm not going to give you exact step on how to do it, but I'll give you some hints:

Find <cabal_avatar> in cabal.enc.
Make sure you have the right ECH files.
Add the items to item.scp.

I'm sure you can figure out the rest :)
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Oct 15, 2008
Messages
81
Reaction score
27
this is something difficult for me
had the items in it with the

Code:
<cabal_avatar>
<avatar type="7">

in Item.scp so registered
Creating the I get an error code 6

this is something more complex

Edit:
Now I can put the game to Western Costume epu
without error cod 6

but the costume is not visible, it was also involved in the cabal.enc file

Code:
Cabal.enc:
<avatar_item	id="46"	armor_item_id="1741"	armor_item_fx="-1"	weapon_mesh1=""	weapon_mesh2=""	astral_id="-1"	/>
<avatar_item	id="47"	armor_item_id="1743"	armor_item_fx="-1"	weapon_mesh1=""	weapon_mesh2=""	astral_id="-1"	/>

and the Item.scp
Code:
Iteme.scp
1740	@IDT_AVAN	0	2	1	46	0	0	0	0	0	7	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	1	0	3	1	1
1741	@IDT_CLOK	0	2	1	46	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	1	0	3	0	0
1742	@IDT_AVAN	0	2	1	47	0	0	0	0	0	7	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	1	0	3	1	1
1743	@IDT_CLOK	0	2	1	47	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	1	0	3	0	0

and the error code 6 is gone
but not visible costume: (
See Sceenshot
pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

So I think that they are still somewhere else
would have to be changed

as for example in the cabalmain.exe
sry translate by Google​
 
Last edited:
Upvote 0
Junior Spellweaver
Joined
Feb 27, 2009
Messages
108
Reaction score
0
anyone have item.scp already add costume wild western and dancer..


please share to me...
 
Upvote 0
The Dinosaur
Loyal Member
Joined
Jun 29, 2008
Messages
5,028
Reaction score
999
The post above gives you the info you need. Remember that the ECH files must be copied into your client as they won't be there which will result in invisible items.
 
Upvote 0
Junior Spellweaver
Joined
Mar 6, 2010
Messages
154
Reaction score
9
My friend also have problem on Hip Hop Costume. Hip Hop costume in his server is working. However, it is only working for male character, for female not. Can anyone know how to fix that problem?

Thank you.
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Sep 27, 2008
Messages
51
Reaction score
4
I'm not going to give you exact step on how to do it, but I'll give you some hints:

Find <cabal_avatar> in cabal.enc.
Make sure you have the right ECH files.
Add the items to item.scp.

I'm sure you can figure out the rest :)

ECH file is?
 
Upvote 0
Banned
Banned
Joined
Oct 20, 2006
Messages
3,245
Reaction score
1,652
@kogame: Um... How about looking through your client files?
 
Last edited:
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Oct 22, 2009
Messages
14
Reaction score
0
Me got try added new custome on my server but we can wear it? Any idea for this problems.. Me got make editing on item.scp and enc file..

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums


Anyone can give hint to solve this problems? :?: When me click on that item its show "fail to"
 
Last edited:
Upvote 0
Experienced Elementalist
Joined
Apr 6, 2005
Messages
204
Reaction score
44
add need avatar
work with only file : item.scp , manX.ech and womanX.ech, and item.enc ( client )
it enought to use ur avatar
but ur avatar may be dont have name so you will add it in cabal_msg.enc
all it
try to work it
it not impossible

something should remeber :
1 : u will never find any EFX file to show item amor set , avatar , epaulet cause all of it in ECH file. -> ECH file to you edit ur set

2 : u want use avatar u must sync exactly file item.enc and item.scp unless u may have error code 6 or cant show new avatar

u can easily find of Yamachi posted to how to edit file ECH
and easily find how to edit and sync file item.enc and item.scp to server :)

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums
 
Upvote 0
Experienced Elementalist
Joined
May 17, 2009
Messages
238
Reaction score
46
LOL

Why the "heads of TDP" should Post any Files here ???

We got the Same Files like you or any other Member.

If you want to have new Stuff in your server,you must try it on your own.

The TDP dosnt messing around with useless stuff like Costumes,or Auction House or any other things.

FIRST RULE: Make the Server become STABIL
and then mess around a bit.

If someone want to have Special stuff,its for the Person/Owner himself.
So please think,that TDP has EVERYTHING new stuff.


Re(t/G)ards
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Mar 9, 2010
Messages
58
Reaction score
0
The [Costume]Dancing Temptation and [Costume]Wild Western is work perfect in my server but this costume
pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

pob_suwan - How to add new costume in cabalmain.exe - RaGEZONE Forums

Don't work i don;t have server files who person have the code of item.scp pls share thx very much:D:
 
Upvote 0
Back
Top