Welcome!

Join our community of MMO enthusiasts and game developers! By registering, you'll gain access to discussions on the latest developments in MMO server files and collaborate with like-minded individuals. Join us today and unlock the potential of MMO server development!

Join Today!

Running Pt Windowed (Kinda)

All is well...
Loyal Member
Joined
Feb 22, 2006
Messages
1,520
Reaction score
0
Well I was just kinda surfing around and I thought about PT as I was doing this lol

Basically this makes it so you have 2 comps on 1
It requires a pretty decent comp to run it smoothly esp with a game lol

Lets begin (all quoted from CheatEngine forums by Mitta, originally intended to run 2 MapleStorys at once so keep that in mind as you read ^_^)

ONLY FOR WINDOWS XP HOST COMPUTERS IF YOU HAVE A CRAPY MAC OR IF YOU ARE RUNNING THE PERFECT LINUX OPERATING SYSTEM FIND OUT YOURSELF Wink

Okay i know this has been posted before but before you start flaming start reading you dumbass Very Happy . Because this is a way more detailed version of what sumoned posted. i Just made this because allot of people still had questions. So now its time for some spoon feeding.

Okay i know this has been posted before but before you start flaming start reading you dumbass Very Happy . Because this is a way more detailed version of what sumoned posted. i Just made this because allot of people still had questions. So now its time for some spoon feeding.

Summary

Code:

Step 1: Software that is needed. [step1]
Step 2: Prepare your host computer for VMware Workstation. [step2]
Step 3: Install VMware Workstation. [step3]
Step 4: Set up a new Virtual PC. [step4]
Step 5: Install a Operating System on your newly made Virtual PC. [step5]
Step 6: Change the Configuration file of your Virtual PC. [step6]
Step 7: Install VMware tools on your Operating System of your Virtual PC. [step7]
Credits [credits]
FAQ [faq]


[step1]
Step 1: Software that is needed.

Ok this is a easy step for most of us Very Happy you aren’t a good cheater if you can’t search so if you can’t even search for this software beat it.


1. VMware Workstation 5.5.2
You can download this from
You will also need a serial this is: ****-****-****-**** (if this one
Doesn’t work find your own Wink)*Edit By: Wh005h - It won't work you'll have to register it on your own sorry... pretty sure everyone is capable of it lol
2. Next on the list is Windows XP. How to get this isn’t hard. Go to any torrent site and just
search or download it from usenet not that hard either. If there are enough people that
request it I might upload it somewhere Wink .
3. You also need the newest driver software for your graphics card. Commonly used are:
NVIDIA drivers are available at
ATI drivers are available at



That’s al folks lets to the step 2

[step2]
Step2: Prepare your host computer for VMware Workstation.

Ok this is the first actual step that you will perform some things.
You have downloaded the newest driver in step 1.
Now it’s time to install this driver.

After you have done this perform these steps to prepare a Windows 2000 or Windows XP host.
Make sure hardware acceleration is turned up in the display properties.
1. Right-click the desktop and choose Properties > Settings > Advanced > Troubleshoot.
2. Move the Hardware Acceleration slider all the way to the Fullposition.

(I would love to post a screenshot but im dutch and so I use a dutch windows I know allot of people who play Maple Story are dutch but hey allot are not so if someone could provide me a couple of good screenshots for this step thanks allot)

That’s all for step 2 not that hard.

[step3]
Step 3: Install VMware Workstation.

This one cant be hard either you have now prepared your host system for VMware Workstation and it is time to install it.

Start the installation file and follow the steps most of it is clicking next in zombie mode not to hard.

Ok that was step 3 your done… just joking lets go to step 4

[step4]
Set up a new Virtual PC.

Ok now that you installed VMware Workstation you have to set up a new Virtual PC. Follow the steps in the screenshots to do this:

Picture 1:
Wh005h - Running Pt Windowed (Kinda) - RaGEZONE Forums



Picture 2:
Wh005h - Running Pt Windowed (Kinda) - RaGEZONE Forums



Picture 3:
Wh005h - Running Pt Windowed (Kinda) - RaGEZONE Forums


I have choosen for windows xp professional but you can also use windows xp home and windows 2000 workstation. (other windows systems wont work.)

Picture 4:
Wh005h - Running Pt Windowed (Kinda) - RaGEZONE Forums



Picture 5:
Wh005h - Running Pt Windowed (Kinda) - RaGEZONE Forums



Picture 6:
Wh005h - Running Pt Windowed (Kinda) - RaGEZONE Forums



If you see a screen that i havent posted it is unimportant what you can choose there and therefor you just have to click next when you see them Very Happy .

Now on to step 5

[step5]
Step 5: Install a Operating System on your newly made Virtual PC

Insert your installation disc of windows in your cd/dvd drive.
Select your newly made Virtual PC.
And click Start this virtual machine.
Make sure your working in the Virtual PC.
And press escape to go to the boot system.
There you have to choose “CD-ROM Drive”.
After that your windows installation will boot up.
This won’t be to hard just follow the steps on your screen to install Wndows.
After you have installed Windows, shut down your Virtual PC and close VMware Workstation.

Now go to step 6.

[step6]
Step 6: Change the Configuration file of your Virtual PC.

Ok in this step we are going change the Virtual PCs configuration file to enable the experimental 3D graphics card.

1] Open My Computer
2] Go to Tools > Folder Options
3] Select the View tab.
4] Look for Hide Extensions for known File Types. (No need for scrolling)
5] Disable Hide Extensions for known File Types and hit ok.

Go to c:\MSvirtual\ or any location that you stored your Virtual PC when you made it with the wizard.
There right click the .vmx file in my case that is Windows XP Professional.vmx .
(the .vmx file is always named to the operating system you have installed on your host system.)
And choose open with…
Then you choose notepad and click on open.
Now insert the following lines after: nvram = "Windows XP Professional.nvram" :
Code:
mks.enable3d = TRUE
svga.vramSize = 67108864
vmmouse.present = FALSE


After you did this save the file.
Then start VMware Workstation.
Go to Edit > preferences
Choose the tab: Input
Then deselect the option Ungrab when cursor leaves window..
Then press ok

Now your done with step 6.

[step7]
Step 7: Install VMware tools on your Operating System of your Virtual PC

Now we are going back to the Virtual PCs operating system.

First boot your Virtual PC
Then after it has booted choose vm>install VMware Tools… in the VMware Workstation.
Then choose Install
Now you will see that a installation program starts on your Virtual PC.
Choose next > select “complete” > next > install > finish
Then choose yes to reboot your Virtual PC.
After that install DirectX 9.0C
Do this by going to
A windows validation is required.

Ok your done now happy double mapling Very Happy.

[credits]
Credits

VMTN for making Vmware Workstation
Sumoned for bringing new hope in running Maple Story twice or more on one computer
KittonKicker for pointing me to the solution to the “GR2D error”
sheldon92 for the solution how you need to bot on your Virtual PC (see faq)
You for reading this

[faq]
FAQ


Q : How can i run MSbot on my virtual machine?

A: Change the DXwind settings so that your window of Maple Story will be 800 by 600. After that boot your bot and start Maple Story. Voila you can bot and autopot as much as you want. (credit for the solution goes to sheldon92.)

Q : Do you have a activation crack/serial or something like that?

Q : Ok for everyone who needs a serial, wga activation crack or has to get rid of the 30 days warning ****Edited Out By: Wh005h- Sorry guys this part wouldn't go well with the mods lol****
 
I am the Reaper
Joined
Aug 3, 2004
Messages
557
Reaction score
21
I'm a little confused, why not just make PT windowed through the use of the hot uk.

Or as an alternative use DXWnd, and hook DirectX 5 & 6.
 

Attachments

You must be registered for see attachments list
Newbie Spellweaver
Joined
Dec 22, 2004
Messages
5
Reaction score
0
I tried using hotuk.ini, but it would disconnect me right away while playing a private server.

The DXWind didn't work either :|
 
Newbie Spellweaver
Joined
Dec 22, 2004
Messages
5
Reaction score
0
Direct Version to hook: directx - directx6

Only other thing that is checked is DirectInput is Hooked.

[target]
path0=C:\Program Files\TriglowPictures\PristonTale\dPT.exe
ver0=1
flag0=16
initx0=0
inity0=0
minx0=0
miny0=0
maxx0=639
maxy0=479

Thanks
 
I am the Reaper
Joined
Aug 3, 2004
Messages
557
Reaction score
21
Strange, try these settings

DirectX6

[target]
path0=E:\Program Files\TriglowPictures\PristonTale\BNFPT.exe
ver0=1
flag0=0
initx0=0
inity0=0
minx0=0
miny0=0
maxx0=639
maxy0=479

I am having no problems just selecting DirectX six, and not enabling any other items.
 
Newbie Spellweaver
Joined
Dec 22, 2004
Messages
5
Reaction score
0
It didn't work for me or my friend either :(
 
All is well...
Loyal Member
Joined
Feb 22, 2006
Messages
1,520
Reaction score
0
Ahh I had tried DxWnd with a friend and we couldn't get it to work
Sorry ^_^ I didn't do any reading lol, I just assumed normal clients still couldn't be windowed =p

O well it's still a pretty interesting guide either way ^_^
 
Newbie Spellweaver
Joined
Dec 22, 2004
Messages
5
Reaction score
0
I'll use it as a last resort, if DxWnd really doesn't work for me.

HappyHardcore, are you using ePT client?

Thanks.
 
I am the Reaper
Joined
Aug 3, 2004
Messages
557
Reaction score
21
No I am not, is out dated now. I use the KPT admin/client file 2331 or 1850 usually. I'll give it a test on 3096 though, see if I can't help.
 
Newbie Spellweaver
Joined
Dec 22, 2004
Messages
5
Reaction score
0
oh, hopefully you can get ePT client working too :)
 
Back
Top