Welcome!

Join our community of MMO enthusiasts and game developers! By registering, you'll gain access to discussions on the latest developments in MMO server files and collaborate with like-minded individuals. Join us today and unlock the potential of MMO server development!

Join Today!

v116 Launching the client?

Newbie Spellweaver
Joined
Apr 23, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Everything seems succesful when starting the launcher.bat, but when I launch the LEN Client (didn't edit the IP, using this for personal use only) the game never starts. I tried editing the IP in the worldproperties to 127.0.0.1 and my own IP. None of them made a difference.

Any further help is appreciated. Thank you very much.



Hello everyone,

I'm currently in the process of setting up a v116 server. However when I try to start the launch.bat, I get the following error;

Code:
ERRORcom.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLNonTransientConnectionException: Could
 not create connection to database server. Attempted reconnect 3 times. Giving u
p.
Exception in thread "main" java.lang.ExceptionInInitializerError
        at server.Start.run(Start.java:37)
        at server.Start.main(Start.java:126)
Caused by: java.lang.NullPointerException
        at server.ServerProperties.<clinit>(ServerProperties.java:30)
        ... 2 more

Does anyone have the solution to this? Thank you in advance.
 
Last edited:
Junior Spellweaver
Joined
Oct 12, 2012
Messages
137
Reaction score
6
Re: v116 launch.bat error

This error has been asked so many times lmao. Make sure you named your Db.prop/Scheme/Jar/ and db/server.java are the same.
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Apr 23, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Re: v116 launch.bat error

This error has been asked so many times lmao. Make sure you named your Db.prop/Scheme/Jar/ and db/server.java are the same.

I'm not exactly sure which files you mean. I'm also getting more errors now...;

Code:
[Testing]
Loader 1...
Loader 2...
Loader 3...
Exception in thread "main" java.lang.ExceptionInInitializerError
        at server.Start.run(Start.java:64)
        at server.Start.main(Start.java:126)
Caused by: java.lang.NullPointerException
        at provider.MapleDataProvider.fillMapleDataEntitys(MapleDataProvider.jav
a:39)
        at provider.MapleDataProvider.<init>(MapleDataProvider.java:35)
        at provider.MapleDataProviderFactory.getWZ(MapleDataProviderFactory.java
:31)
        at provider.MapleDataProviderFactory.getDataProvider(MapleDataProviderFa
ctory.java:37)
        at server.life.MapleLifeFactory.<clinit>(MapleLifeFactory.java:46)
        ... 2 more
Druk op een toets om door te gaan. . .
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Apr 23, 2010
Messages
17
Reaction score
0
Re: v116 launch.bat error

Do you even have a wz folder?

Thanks for making me look like an idiot XD.

Everything seems succesful when starting the launcher.bat, but when I launch the LEN Client (didn't edit the IP, using this for personal use only) the game never starts. I tried editing the IP in the worldproperties to 127.0.0.1 and my own IP. None of them made a difference.

Any further help is appreciated. Thank you very much.
 
Last edited:
Upvote 0
Back
Top