Welcome!

Join our community of MMO enthusiasts and game developers! By registering, you'll gain access to discussions on the latest developments in MMO server files and collaborate with like-minded individuals. Join us today and unlock the potential of MMO server development!

Join Today!

why after login into game it's lag like hell ?

Newbie Spellweaver
Joined
Aug 15, 2004
Messages
26
Reaction score
0
i just can login into my server.. but when i login into the game it's lag like hell, actually what is the client pc spec to play MIR3 ?
 
Joined
Jun 27, 2003
Messages
622
Reaction score
0
Are you running the following:

OS
MS-SQL Server
MIR3 Server with Full spawns
MIR 3 Client..

All the above on the same machine? I dont think the client itself needs a super coputer as such, I have ran it on a duron 1.1ghz with 512mb ram, Celeron 850 with 256mb ram (laptop) and upwards really. Server requires 1 gig ram and 2 gig really to run propely though i did run it on Petium 550 mhz with 1 gig ram once.

Tell us about your config (mahcines) such as CPU, Ram and what your trying to do, if you come back saying you have 512mb ram and are indeed running all of the above - then its back to the shop to buy more machines :)
 
Newbie Spellweaver
Joined
Aug 15, 2004
Messages
26
Reaction score
0
Client and server are at the seperate pc.

Server specs :
P4 2ghz
1Gb++ Ram (512x2 DDR + 256DDRx1)

Client specs :
Amd Athlon Xp 1800 1.53Ghz
512 Ram
Gforce 4 Video Card

I don't think this is because of server and client problem.
maybe i'm using wrong client version or what i'm not too sure.
at least i can login into the game, i can see monster and my character.

If i was using a wrong client or wrong eiserver could u plz tell me what is the good eiserver and client ?

i'm using the original eiserver.exe that comes with the server files.
client i'm using Mir4.exe
 
Joined
Jun 27, 2003
Messages
622
Reaction score
0
Devilion said:
Client and server are at the seperate pc.

Server specs :
P4 2ghz
1Gb++ Ram (512x2 DDR + 256DDRx1)

Client specs :
Amd Athlon Xp 1800 1.53Ghz
512 Ram
Gforce 4 Video Card

I don't think this is because of server and client problem.
maybe i'm using wrong client version or what i'm not too sure.
at least i can login into the game, i can see monster and my character.

If i was using a wrong client or wrong eiserver could u plz tell me what is the good eiserver and client ?

i'm using the original eiserver.exe that comes with the server files.
client i'm using Mir4.exe

Specs seem fine to me - hmmm odd then. Do you get in as such or is your HP/MP bar 0 and you cannot move much (like lag) in which cases its the wrong mir3/4.exe your using.
 
Newbie Spellweaver
Joined
Aug 15, 2004
Messages
26
Reaction score
0
i can see my hp/mp bar.. i just cannot move much(LAG).
i think i mismatch my eiserver and my client exe.
can u provide me what eiserver & client exe u are used to played??
zip and upload it on ur site plz.

Thanks ...
 
Initiate Mage
Joined
Nov 14, 2004
Messages
2
Reaction score
0
You using MSRF2.9b server files?? Did you extract all the data files from the client2.9alpha??
if yes then i might know the wat is the problem....it's about the client's data....coz i have tat problem as well...but i fixed it by editing the original data (WIL files) myself...
actually there are 2 WIL files with the same name eg. W-Weapon1, and they are both "matching" each others....so if one of them is different...then the whole game seem laggy...tat moment you will be using about 1G ram...so it will be laggy for 512MB ram....

well....try using the WIL editor and edit urself....here's the link...


hope this will help much ^^

P.S: use this tool to change ur library type from 2 to 1...
 
Back
Top