• Unfortunately, we have experienced significant hard drive damage that requires urgent maintenance and rebuilding. The forum will be a state of read only until we install our new drives and rebuild all the configurations needed. Please follow our Facebook page for updates, we will be back up shortly! (The forum could go offline at any given time due to the nature of the failed drives whilst awaiting the upgrades.) When you see an Incapsula error, you know we are in the process of migration.

Timeless weapons

Newbie Spellweaver
Joined
Apr 20, 2015
Messages
46
Reaction score
0
i'm using Dynastystory repack and i saw that the timless weapons can lvl up , but i killed like a 1000 skele but the my timeless weapon didn't get even 1 percent, so i checked the Item_constants and when i saw the exp rate of the item it was " 1/ 700000 " so i changed it to "1/1", "15" "10000"
but no matter what and no matter how much monsters i kill and how much exp i get the weapon doesn't get exp... so what am i doing wrong? what i need to channge?
 
not a programmer
Joined
Mar 30, 2015
Messages
532
Reaction score
62
compiling, replacing .jar and restarting your server after changing?
have you tried solaxia?
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Apr 20, 2015
Messages
46
Reaction score
0
compiling, replacing .jar and restarting your server after changing?
have you tried solaxia?

i mean what exactly i need to change if the exp is 1/700000 what does it mean? if i want like every monster to give the weapon 1% to what should i change it?
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Feb 2, 2009
Messages
75
Reaction score
5
i mean what exactly i need to change if the exp is 1/700000 what does it mean? if i want like every monster to give the weapon 1% to what should i change it?
It means your item's getting about 0.0000014% of the exp it'd normally get.

If you changed the value in your Item_constants and nothing happened, it means the value was hard-coded.
Check the gainItemExp method within the Equip.java
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Apr 20, 2015
Messages
46
Reaction score
0
It means your item's getting about 0.0000014% of the exp it'd normally get.

If you changed the value in your Item_constants and nothing happened, it means the value was hard-coded.
Check the gainItemExp method within the Equip.java

this is what i see:

public void gainItemExp(MapleClient c, int gain, boolean timeless) {
int expneeded = timeless ? (10 * itemLevel + 70) : (5 * itemLevel + 65);
float modifier = 364 / expneeded;
float exp = (expneeded / (1000000 * modifier * modifier)) * gain;
itemExp += exp;
if (itemExp >= 364) {
itemExp = (itemExp - 364);
gainLevel(c, timeless);
} else
c.getPlayer().forceUpdateItem(MapleInventoryType.EQUIPPED, this);

what i need to do with this to make it work?
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Feb 2, 2009
Messages
75
Reaction score
5
Try replacing:
PHP:
float exp = (expneeded / (1000000 * modifier * modifier)) * gain;
with:
PHP:
float exp = ItemConstants.ITEM_WEAPON_EXP * gain;
and of course set ITEM_WEAPON_EXP to the appropriate rate.
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Apr 20, 2015
Messages
46
Reaction score
0
Try replacing:
PHP:
float exp = (expneeded / (1000000 * modifier * modifier)) * gain;
with:
PHP:
float exp = ItemConstants.ITEM_WEAPON_EXP * gain;
and of course set ITEM_WEAPON_EXP to the appropriate rate.

when im running it on netbeans it says build failed...

reason:


C:\Users\S\Desktop\הכנת שרתי\Dynastystory Source Rev1\Dynasty v83\src\client\Equip.java:296: error: cannot find symbol
float exp = ItemConstants.ITEM_WEAPON_EXP * gain;
symbol: variable ItemConstants
location: class Equip
1 error
C:\Users\S\Documents\NetBeansProjects\MoopleDev\nbproject\build-impl.xml:910: The following error occurred while executing this line:
C:\Users\S\Documents\NetBeansProjects\MoopleDev\nbproject\build-impl.xml:260: Compile failed; see the compiler error output for details.
BUILD FAILED (total time: 2 seconds)

but don't worry about it i'll make it work somehow , what more important to me, is the item max lvl, after few lvls the item reach his lvl 5 (maximum lvl) how/where i change the item lvlcap? ty very much :)
 
Last edited:
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Feb 2, 2009
Messages
75
Reaction score
5
when im running it on netbeans it says build failed...

reason:


C:\Users\S\Desktop\הכנת שרתי\Dynastystory Source Rev1\Dynasty v83\src\client\Equip.java:296: error: cannot find symbol
float exp = ItemConstants.ITEM_WEAPON_EXP * gain;
symbol: variable ItemConstants
location: class Equip
1 error
C:\Users\S\Documents\NetBeansProjects\MoopleDev\nbproject\build-impl.xml:910: The following error occurred while executing this line:
C:\Users\S\Documents\NetBeansProjects\MoopleDev\nbproject\build-impl.xml:260: Compile failed; see the compiler error output for details.
BUILD FAILED (total time: 2 seconds)

but don't worry about it i'll make it work somehow , what more important to me, is the item max lvl, after few lvls the item reach his lvl 5 (maximum lvl) how/where i change the item lvlcap? ty very much :)
Add this to the other import statements at the top of the Equip.java file:
PHP:
import constants.ItemConstants;
Also, you might not be fit for developing/hosting a private server. Spend some time learning Java/general programming fundamentals before diving into something like this.
 
Last edited:
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Apr 20, 2015
Messages
46
Reaction score
0
Add this to the other import statements at the top of the Equip.java file:
PHP:
import constants.ItemConstants;
Also, you might not be fit for developing/hosting a private server. Spend some time learning Java/general programming fundamentals before diving into something like this.

i'll take you advice in mind , can answer please my second question?
 
Upvote 0
Newbie Spellweaver
Joined
Feb 2, 2009
Messages
75
Reaction score
5
The client checks for item max level, so you need to edit the WZ files for that. The server also does this check to prevent users from equipping higer level equipment.
You learn something new everyday. :)
 
Upvote 0
Back
Top