Welcome!

Join our community of MMO enthusiasts and game developers! By registering, you'll gain access to discussions on the latest developments in MMO server files and collaborate with like-minded individuals. Join us today and unlock the potential of MMO server development!

Join Today!

[Tut] How to have a server up with a dynamic IP

Initiate Mage
Joined
May 6, 2008
Messages
82
Reaction score
1
Yes a released guide, I accidently put this in the wrong section >.>

Ayways, onward...


Required​

  • 1 No-IP account
  • 1 LocalHost


First go to and sign up there.

Once you are signed up and confirmed, log-in and go to your members area. On the left side column, click Host/Redirects, then click Add.

From there, pick a 3 letter host name, such as lol.hopto.org
or lol.zapto.org. Why 3 letters? For 2 reasons, anything more has a hard time fitting inside localhost,and i have noticed that longer hostnames tend to give some werid error (such as the could not connect one).

Te rest of the settings are as follows:

  • Host Type: DNS Host (A)
  • Ip Adress: Your Current IP
  • Assign to group: Leave as ---
  • Allow wild cards: Leave unchecked

Once that info is filled out, scroll down and click "Create Host".

Now just go to your localhost, find your last ip that you entered, or 127.0.0.1, and change it to the hostname (***.hopto/zapto.org).

Good Job! Now your server will run on a dynamic IP, but, we aren't done yet.

Has your IP changed since the time you added that host?

Go back to No-Ip, log in, click on "Manage", click "Modify" on the correct row, and from there just change your IP, nothing else. Since your localhost already has the hostname, it will not need to be changed.


Credits: Me for making this guide

Pictures can be added, but I really don't think they are needed.
 
Initiate Mage
Joined
Apr 4, 2008
Messages
70
Reaction score
0
Re: [Guide] How to have a server up with a dynamic IP

cool but this should be in Guides not in Release section =)
 
Initiate Mage
Joined
May 6, 2008
Messages
82
Reaction score
1
Re: [Guide] How to have a server up with a dynamic IP

Oops, coulda sworn I was in the guides section to begin with xD

Could this be moved please?
 
Mythic Archon
Member
Joined
Jul 14, 2008
Messages
712
Reaction score
164
Re: [Guide] How to have a server up with a dynamic IP

cannot use><
 
Banned
Banned
Joined
May 30, 2008
Messages
726
Reaction score
1
Re: [Guide] How to have a server up with a dynamic IP

What a Nice thread wasted. Wrong section
 
Initiate Mage
Joined
Apr 21, 2008
Messages
73
Reaction score
0
Re: [Guide] How to have a server up with a dynamic IP

tried this guide and 2 guys tried to help me
still no one can connect to my site
if u want u can test:
showms.no-ip.biz
or
84.108.56.35
 
Initiate Mage
Joined
May 6, 2008
Messages
82
Reaction score
1
Re: [Guide] How to have a server up with a dynamic IP

tried this guide and 2 guys tried to help me
still no one can connect to my site
if u want u can test:
showms.no-ip.biz
or
84.108.56.35

I connected o_O

Proof? You're using Kaka CMS v.3
 
Initiate Mage
Joined
Apr 21, 2008
Messages
73
Reaction score
0
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

WTF Worked?????
 
Experienced Elementalist
Joined
Jun 22, 2008
Messages
264
Reaction score
0
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

woah. omgee. finally. MY SERVER WITH OUT HAMACHI :D
--
but for some weird reason, my dynamic ip changes everytime i refresh the page? o.o

-dXm
 
Junior Spellweaver
Joined
Jul 19, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

Yes a released guide, I accidently put this in the

  • Host Type: DNS Host (A)
  • Ip Adress: Your Current IP
  • Assign to group: Leave as ---
  • Allow wild cards: Leave unchecked

ur ip meaning wan ip or my modeom ip
where to find ip :winky:
 
Junior Spellweaver
Joined
Jul 19, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP


cannot be displayed =( i changed already first i could go in i was so happy the next thing happened is when i try again unable =( :technolog
 
Initiate Mage
Joined
Jun 23, 2008
Messages
77
Reaction score
0
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

Well... it IS a RELEASED guide XP
 
Initiate Mage
Joined
May 6, 2008
Messages
82
Reaction score
1
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

cannot be displayed =( i changed already first i could go in i was so happy the next thing happened is when i try again unable =( :technolog

Check if it changed again?

If not,check your properties files.
 
Initiate Mage
Joined
Jun 8, 2008
Messages
79
Reaction score
0
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

ya..is work..
i can login..the problem now is..on login character..i can't get in character..
i set world.properties to icy.zapto.org(that's my host)
on login.properties and channel.properties i dun knw how set and ...when i set the same..i can't host the game ~
 
Junior Spellweaver
Joined
Jul 19, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

Check if it changed again?

If not,check your properties files.
which properties u mean my
wamp folder?
wamp>www>all my folders are here (need edit)? :smurf:
 
Initiate Mage
Joined
May 6, 2008
Messages
82
Reaction score
1
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

which properties u mean my
wamp folder?
wamp>www>all my folders are here (need edit)? :smurf:

No, i thought you ments your actual server. Make sure Wamp Server is up, and tell me the adress, i'll see if I can connect.
 
Junior Spellweaver
Joined
Jul 19, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Re: [Released Guide] How to have a server up with a dynamic IP

No, i thought you ments your actual server. Make sure Wamp Server is up, and tell me the adress, i'll see if I can connect.

sianms.no-ip.biz
confused 0.o
 
Back
Top